Wat de MR doet
De MR bestaat uit een (gekozen) vertegenwoordiging van 2 ouders en 2 teamleden. Zij praten mee over het beleid op school, zoals bijvoorbeeld de schooltijden, de schoolgids en het schoolplan. De schoolleiding doet voorstellen voor het wijzigen van het beleid en de MR praat dan mee over deze voorstellen. Naast het meepraten over voorstellen van de schoolleiding, kan de MR ook zelf voorstellen doen. De MR geeft advies maar heeft op bepaalde zaken ook het recht op instemming. Dit is vastgelegd in de WMO (Wet Medezeggenschap Onderwijs) en meer specifiek in het MR-reglement van de stichting.
Naast de MR heeft de school ook een leerlingraad die de directie gevraagd en ongevraagd advies geeft.
Vergaderingen
Er is een aantal zaken waar de MR ieder jaar mee te maken krijgt, zoals:
- de schoolgids
- de begroting van de school en de jaarrekening
- het personeelsbeleid
- het schoolformatieplan
- de uitwerking van het taakbeleid
- jaarverslagen
Daarnaast zijn er zaken, waar de MR incidenteel mee te maken krijgt, zoals de veiligheid in/om de school, en de zorgverbreding. De vergaderingen van de MR zijn openbaar, de notulen ook: u kunt de notulen en agenda opvragen via het contactformulier.
Wanneer kunt u nu als ouder terecht bij de MR?
Niet elk probleem is meteen een MR-zaak. Heeft u een probleem, een vraag of een klacht, dan kunt u in eerste instantie bij de leerkracht en/of de directie van de school terecht. Wanneer een probleem, vraag of klacht onder meerdere ouders leeft, betrekking heeft op meerdere (alle) kinderen; of als u er met de betreffende leerkracht/ de directie niet uitkomt, is het een zaak die in de MR besproken wordt/kan worden. De leden van de MR zitten 'zonder last of ruggespraak', d.w.z.: ze zitten weliswaar namens hun respectievelijke achterban in de MR, maar zijn vrij om eigen beslissingen te nemen. Het algemeen belang van de school staat voorop.
Hoe komt u in contact met de MR?
Mail ons: MR@oranjenassauschool.nl